När ett litet hjärta inte slår

Det skulle ju bli så bra det där. Allt var förberett för inskrivningen på mödravården, graviditetsböckerna inköpta och mammasortimentet på H&M provat och granskat i sömmarna.  Det skulle bli bebis framåt året efter lång väntan. Hon var äntligen på väg.

Det var bara det där läkarbesöket då. En liten extra koll bara, för att liksom inse hur verkligt det var.  Kanske inte riktigt nödvändigt, men vem orkar egentligen vänta tills vecka 18? Glad i hågen skuttar hon in på mottagningen och jag tar emot tillsammans med min handledare. Förväntan ligger i luften och hennes glädje är så påtaglig att den går att ta på och forma till små hjärtan.

En liten extra koll bara.
Ultraljud ska verifiera graviditeten
Äntligen
Och vi kollar
Kollar igen
vi kollar en tredje gång
har vi misstagit oss?
har vi fel?
Aldrig har man väl hoppats på att ha fel mer innerligt än såhär.

-Har du din man i närheten?

Det lilla hjärtat därinne slår inte.
Det lilla därinne är alltför litet för tiden.
Detta är den bistra verkligheten
och om detta måste vi berätta

Någonting dör där inne inom loppet av en nanosekund. Det är drömmar och luftslott, semestrar , barnrum och barnvagnar. Det är angenäma namnproblem, profylaxkurser, öppna förskolan. Det är drömmar om att se det lilla växa upp och bli någonting stort. Det är drömmar om kusiner som leker på sommarstället. Det är drömmar om att få uppleva de där vaknätterna som alla pratar om. Det är drömmar om det fantastiska. Om urkrafter.

Alla de drömmarna går i tusen miljarder små bitar där på mottagningen.
Idag var ingen rolig dag.

Kommentarer
Postat av: stolt storkusin

Du är FANTASTISKT duktig. Jag är stolt som en mor. På nåt sätt. Du är klok och vuxen och varm och empatisk. Och du skriver som att det var det du bestämt att du skulle göra. För resten av livet.

2009-02-06 @ 11:48:20
Postat av: Henke

Är också placerad på gyn för tillfället och kan verkligen förstå känslan när alla förväntningar övergår i djup sorg och förtvivlan. Du fångar verkligen stämningen. Har haft MVC hela veckan men har sluppit att uppleva detta ännu.

2009-02-06 @ 12:27:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0